Print this page

Voorlezen

Marianna van Tuinen, kinderboekenmaakster.


Na mijn opleiding aan de Kunstacademie ‘Minerva’ ben ik kinderboeken gaan maken. Dat doe ik al jaren met veel enthousiasme. Mijn illustraties ontstaan uit geknipt of gescheurd papier. Werken met papiercollages is een speelse techniek die een grote vrijheid biedt. Kinderen geven van nature zelf al het voorbeeld. Hun speelse en vrije 'kunst' inspireert me enorm. Ze laten me zelf weer even kind zijn. Die energie probeer ik in mijn boeken door te geven, om de lezer te laten voelen hoe mooi en groot de wereld is.
De prentenboeken zijn geschikt voor kinderen van ongeveer 4 tot 7 jaar. Ando en de gouden bal (2011) laat zien hoe je blij wordt als je iets doet, wat je heel goed kunt. In De regenboogdolfijn (2012) ontdekken de dolfijnen hoe alles kan lukken - als je het echt wilt. Hoger en hoger (2013) brengt vijf kinderen ver de kosmos in, waar ze ontdekken hoe ze de wereld mooier kunnen maken. In De vuurdiamant (2014) beleven de kinderen een prachtig avontuur, diep in de aarde.

Ik wens alle lezers heel veel kijk- en leesplezier!
Marianna van Tuinen

De vuurdiamant


Auteur: Marianna van Tuinen

Vijf kinderen kruipen door het gat van een dikke boom en komen in een tunnel terecht. Die leidt naar de binnenkant van de aarde. Wat een avontuur! Het is daar prachtig, het lijkt wel een sprookje. Ze gaan door een regenboogrivier, over de gestreepte heuvels naar een grot diep in de zee. En daar wordt hun hart heel warm

Hoger en hoger

een avontuur in de ruimte


Auteur: Marianna van Tuinen

Vijf kinderen spelen op het strand. Opeens zien ze prachtig licht, met allemaal kleuren. En als ze het licht roepen, komt het naar hen toe. Het tilt hen op, hoger en hoger ... Ze leren van het licht, hoe ook de mensen op aarde in het licht kunnen stappen. Dan is er geen ruzie meer. Het licht maakt de wereld en de mensen vrolijk en vriendelijk.

De Regenboogdolfijn


Auteur: Marianna van Tuinen

Lara het dolfijntje wil zo graag in de kleuren van de regenboog zwemmen. Ze vraagt Reno hoe dat moet.
Die leert haar, dat ze de kleuren op de bodem van de zee vindt. En Viola leert haar, dat ze heel hoog kan springen als ze dat heeeeeel graag wil.
Tot boven de wolken.

Ando en de gouden bal


Auteur: Marianna van Tuinen

Ando maakt de mensen vrolijk. Hij laat iedereen zijn kunsten zien. Hij doet iets wat hij goed kan en waar hij blij van wordt. Zo maakt hij ook andere mensen gelukkig.

Read 3281 times Laast aangepast vrijdag, 27 juni 2014 15:07