Print this page

verzorging

Tijdens de zwangerschap verandert je lichaam. De huid van je borsten en je buik komt onder spanning te staan. Het is belangrijk om je huid soepel en zacht te houden. Dit helpt de kans op striae te verkleinen. “Tank” zuurstof door lekker in de frisse lucht te bewegen op een manier die bij jou past. Gun jezelf en je baby een goede nachtrust en als je ’s middags een paar uur wilt slapen, geef hier dan gerust aan toe.

Om de kans op inscheuren tijdens de bevalling te verkleinen kun je het gebied tussen je anus en je vagina (perineum) masseren. Dit stimuleert de doorbloeding en verbetert de elasticiteit van de huid waardoor deze beter in staat is tijdens de bevalling mee te bewegen.

Direct na de geboorte wordt je baby op je buik gelegd. Door dit huid op huid contact voelt je baby zich veilig en geborgen. De huid van je baby is nog dun. De beschermende zuurlaag is nog niet uitontwikkeld en de opperhuid is nog niet geheel gesloten. De beschermende functie van de huid is nog niet optimaal. Hierdoor droogt de babyhuid sneller uit en is gevoeliger voor irritaties van buitenaf. Een natuurlijke, milde verzorging is dan ook belangrijk.

Witte Malva,

voor natuurlijke zachtheid
Witte Malva ook bekend als ‘kaasjeskruid’ is een plantje met delicate witroze bloemen dat al sinds de oudheid wordt gebruikt bij ontstekingen. Extract van witte malva vormt een natuurlijke barrière tegen invloeden van buitenaf en heeft een verzachtende werking bij irritatie en roodheid.

baby massage

Baby Witte Malva voor gevoelige huid_KLIK hierBaby massage

Je baby corrigeert tijdens de eerste maanden na de geboorte zijn houding in de baarmoeder door zijn spieren te strekken en bewegingen te leren beheersen. Baby massage stimuleert de coördinatie van de spieren en de flexibiliteit.

Daarnaast stimuleert het de bloedcirculatie (te zien aan de huid van je baby), brengt het hartritme en de ademhaling in balans en activeert de stofwisseling. Baby massage kan je kind helpen meer alert en sociaal te worden wanneer hij opgroeit. Ook helpt massage je baby ontspannen, doordat het de aanmaak van stresshormonen vermindert. Je baby slaapt hierdoor sneller, langer en dieper.

baby massage

Weleda Baby Massage video_KLIK hier

Read 4055 times Laast aangepast vrijdag, 09 mei 2014 18:06