Print this page

Kleding

Zwangerschapskleding

Iedere zwangerschap is anders dus wanneer het moment komt dat jouw kleding te strak begint te zitten is persoonlijk. Broeken en rokken zijn de eerste kledingsstukken waaraan je zult merken dat je lichaam aan het veranderen is.

Tip

Als je besluit om zwangerschapskleding te gaan passen dan is het handig om een kussentje mee te nemen. Zo krijg je alvast een idee hoe dit kledingstuk verderop in de zwangerschap zal zitten. Qua maatvoering is zwangerschapskleding ontworpen met jouw eigen confectiemaat als uitgangspunt. Tijdens de zwangerschap groeit positiekleding als het ware met je mee.

Mooi, stijlvol, hip en stoer

Zwangerschapsbroeken en - rokken hebben een elastische band of knoopsgatenelastiek. Shirts, jurken en tunieken kenmerken zich door een langere voorkant, zodat je buik wordt bedekt. Er is een ruime keuze aan zwangerschapskleding. Kleding die niet alleen praktisch is, maar die ook mooi, stijlvol, hip en stoer kan zijn.

Lingerie

Ook je borsten veranderen tijdens de zwangerschap. Je borsten worden zwaarder en gevoeliger en kunnen zelfs één à twee cupmaten groeien. Zwangerschaps- en voedingsbh’s zijn beide gemaakt van zacht en rekbaar materiaal en bieden daarnaast goede steun. Een voedingsbh heeft ook nog een openingssysteem , waarmee je je baby makkelijk kunt aanleggen om borstvoeding te geven, zonder dat je je hele bh hoeft uit te trekken. Met de juiste keuze zit je bh comfortabel en blijf je er mooi uitzien.

Accessoires

Als je buik zwaarder wordt, kan het prettig zijn om een buikband onder je kleding te dragen. Deze buikbanden ondersteunen je buik en kunnen verlichting geven bij lage rugklachten. Er zijn ook buikbanden die over de kleding worden gedragen. Deze zijn vooral decoratief. Met leuke accessoires kun je jouw zwangerschapsoutfit nog verder stylen.

Read 4499 times Laast aangepast dinsdag, 01 juli 2014 10:18