Print this page

Flesvoeding

Hoe kun je het beste jouw baby voeden?

Laten we een ding meteen duidelijk maken: jouw baby zal groeien en bloeien ongeacht of je kiest voor borstvoeding of flesvoeding. Wat belangrijker is voor jouw baby's voeding in de eerste weken, is dat je je beiden ontspannen en comfortabel voelt. Dus vertrouw op je eigen instinct en laat niemand je druk opleggen.

Als je besluit borstvoeding te gaan geven...

... je zult vast weten dat moedermelk alles bevat wat jouw kind de eerste zes maanden van zijn leven nodig heeft -altijd in de juiste hoeveelheid, de juiste temperatuur en direct voorhanden waar jullie ook zijn. Zelfs als je ziek mocht worden, zal jouw baby niets tekort komen. In feite is jouw baby essentiƫle antistoffen, maar ook voedingsstoffen aan het absorberen uit jouw melk. Moedermelk werkt als een inenting voor jouw kind tegen een groot aantal acute ziektes, nu en zelfs in de toekomst, zoals infecties, ontstekingen, diarree en allergieƫn, om er maar eens een paar te noemen.

Borstvoeding is ook een positieve ervaring voor jou als moeder. Afgezien van de praktische voordelen en de manier waarop het jou en jouw baby toestaat diep te hechten, werkt borstvoeding ook rustgevend voor lichaam en ziel. Kortom, borstvoeding geeft jouw baby (en jou) de beste start in het leven.

Als je jouw baby geen borstvoeding kunt geven...

... flesvoeding is een goed alternatief. Flessen kunnen worden gebruikt om jouw kind afgekolfde moedermelk te geven. Daarentegen, de zuigelingenmelk van tegenwoordig is uitermate geschikt, hun gebrek aan antistoffen terzijde gelaten. Wanneer je jouw kind de fles geeft, staat dat niet in de weg om een hechte band te ontwikkelen. En tevens geeft het de vader van jouw baby, grootouders of andere verzorgers de mogelijkheid om ook eens de fles te geven. Laat deze voordelen je er niet van weerhouden borstvoeding te geven, als dit nog steeds een mogelijkheid is.

De fles heeft meer invloed dan je denkt!

Als 'pasgeboren ouder' ben je natuurlijk volop aan het genieten van je kleintje. Maar wat als je baby niet goed slaapt, drinkt of groeit? Als een van deze dingen niet goed gaat, heeft dat invloed op het hele welzijn van je kindje. En daarmee ook op je eigen welzijn. Dan is het goed te weten dat de fles die je gebruikt meer invloed heeft dan je denkt. Baby's die in het juiste tempo drinken, op een natuurlijke manier, hebben minder krampjes en een betere spijsvertering. Met alle positieve gevolgen van dien.


NUK: is een merk uit Duitsland, dat wereldwijd geprezen wordt om zijn innovatieve vermogen, kwaliteit en medische achtergrond. Alle NUK-producten worden al,sinds 1956 in Duitsland ontwikkeld en geproduceerd en zijn praktisch en medisch getest tot in alle details
Read 6270 times Laast aangepast vrijdag, 16 mei 2014 10:58